Mijn naam is Henk Grootveld (voorzitter) , getrouwd en ik heb twee kinderen en twee kleinkinderen. Van huis uit ben ik leerkracht en orthopedagoog en was ik gedurende vele jaren werkzaam als directeur van speciale (basis) scholen, lid van het College van Bestuur van een groot schoolbestuur met als taak de vormgeving van de zorg en coördinator van een samenwerkingsverband Passend Onderwijs.

Graag zet ik mijn ervaring in voor onze Wmo-raad Wijchen, nu er zoveel transities plaatsvinden en andere veranderingen in de zorg.

 

E-mail: h.grootveld@wmoraadwijchen.nl

 

 


 

Mijn naam is Gerard Wesseling (secretaris). Ik ben geboren( 11-08-1944) en getogen in Ouderkerk aan de Amstel. In 1974 kochten mijn vrouw en ik in Wijchen een woning. Het gezin breidde zich uit met drie dochters.

Ik werkte als groepsleerkracht aan de John F. Kennedyschool in Oss. In 1978 werd ik benoemd tot hoofd van de school. In 1985 werd ik daar directeur. Ik heb dat werk gedaan tot aan mijn pensioen in juni 2005.

Ik zet mij in voor de Wmo-raad Wijchen om de volgende reden: In mei 1977 werd onze dochter Carlien geboren met het Downsyndroom. Vanaf het moment, dat ze naar Stijntje Buijs ging heb ik me ingezet in allerlei besturen van de organisaties waar onze dochter mee te maken kreeg. Momenteel woont ze in het Thomashuis  Druten en werkt ze in het Toverbaltheater in Beneden Leeuwen. Vóór 2015 was ik lid van de  CIGW, cliëntenraad Integraal gehandicapten beleid namens het belangennetwerk KansPlus. Ik maakte deel uit van de werkgroep WMO. Op 1 jan. 2015 werd de werkgroep WMO opgeheven en solliciteerde ik voor een plaats in de Wmo-raad Wijchen, in oprichting.

E-mail: g.wesseling@wmoraadwijchen.nl

^ Naar boven


 

Mijn naam is Thea van Vlijmen en ik woon sinds meer dan 25 jaar met veel plezier in Wijchen. Ik ben tot augustus 2014 werkzaam geweest als Jeugdbeschermer/Jeugdzorgwerker bij Bureau Jeugdzorg Nijmegen, en heb daarnaast nog meerdere neventaken vervuld binnen de (Jeugd)hulpverlening.

Ik voel mij betrokken bij Wijchen en zijn inwoners en ik wil graag mijn ervaring en tijd inzetten binnen de Wmo-raad. Sinds januari 2015 heeft de gemeente er veel nieuwe taken binnen de WMO bij gekregen en zijn de Jeugdzorg en passend onderwijs nieuwe gemeentetaken geworden.

Deze veranderingen en nieuwe taken vragen veel van zowel de gemeente als de burgers. Ik vind het een uitdaging om het proces van de kanteling in denken over zorg en participatie van burgers mee vorm te geven.

E-mail: t.van.vlijmen@wmoraadwijchen.nl

^ Naar boven


 

 

 Mijn naam is Hans Gunsing. Ik ben getrouwd en heb drie dochters en inmiddels 6 kleinkinderen.
In 1994 ben ik met mijn gezin in Wijchen komen wonen en sinds 8 jaar wonen wij met veel plezier in het mooie Bergharen. Ik heb met veel enthousiasme en grote betrokkenheid in het onderwijs gewerkt. In mijn loopbaan heb ik o.a. 8 jaar in het speciale onderwijs gewerkt en bijna 30 jaar als directeur van twee basisscholen in IJsselstein en in  gemeente Mill en Sint Hubert. In deze jaren heb ik veel contacten gehad met Jeugdzorg, het samenwerkingsverband en maatschappelijke instellingen. Nu ik met pensioen ben gegaan wil ik me graag inzetten binnen de WMO-raad van Wijchen. De maatschappelijke ontwikkelingen en de verantwoordelijkheden die gemeentes op hun bord hebben liggen, gaan ons allemaal aan. Een inspanning voor het welzijn van de jeugd, onze ouderen, de verenigingen en de werkgelegenheid, voelt als een uitdaging om aan bij te kunnen dragen

E-mail: h.gunsing@wmoraadwijchen.nl

^ Naar Boven


 

Mijn naam is Betsie van der Wijst – Ruijs.
Geboren in het Brabantse land en sinds ruim 3 jaar woonachtig in Wijchen.
Gehuwd, moeder en inmiddels rijk getrakteerd op kleinkinderen.
Oorspronkelijk was ik opgeleid voor en werkzaam met kinderen en jeugdigen met meervoudige handicaps. Jarenlang heb ik hen met veel genoegen begeleid tot fysieke klachten mij noopten te stoppen en naar iets anders uit te zien.
’n Geheel nieuwe opleiding bracht mij tot het pastorale werk in verschillende parochies wat ik uiteindelijk tot voor ruim 3 jaar geleden heb gedaan, intussen had ik de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.
Mijn interesses voor de medemens zijn heel breed, maar steeds meer ben ik mij gaan richten op juist de ouder wordende mens met al zijn/haar (on)mogelijkheden.
Ik hoop mij nu via (o.a) de WMO raad voor deze doelgroep wat meer verdienstelijk te kunnen gaan maken samen met de andere leden.

E-mail: miesenbetsievdwijst@hotmail.com

^ Naar Boven