De leden van de Wmo-raad

v.l.n.r. : Hans Gunsing, Katja Jamin, Gerard Wesseling, Thea van Vlijmen, Henk Grootveld, Rudy de Kruijf


Mijn naam is Henk Grootveld (voorzitter) , getrouwd en ik heb twee kinderen en twee kleinkinderen. Van huis uit ben ik leerkracht en orthopedagoog en was ik gedurende vele jaren werkzaam als directeur van speciale (basis) scholen, lid van het College van Bestuur van een groot schoolbestuur met als taak de vormgeving van de zorg en coördinator van een samenwerkingsverband Passend Onderwijs.

Graag zet ik mijn ervaring in voor onze Wmo-raad Wijchen, nu er zoveel transities plaatsvinden en andere veranderingen in de zorg.

E-mail: h.grootveld@wmoraadwijchen.nl
^ Naar boven


Mijn naam is Gerard Wesseling (secretaris). Ik ben geboren( 11-08-1944) en getogen in Ouderkerk aan de Amstel. In 1974 kochten mijn vrouw en ik in Wijchen een woning. Het gezin breidde zich uit met drie dochters.

Ik werkte als groepsleerkracht aan de John F. Kennedyschool in Oss. In 1978 werd ik benoemd tot hoofd van de school. In 1985 werd ik daar directeur. Ik heb dat werk gedaan tot aan mijn pensioen in juni 2005.

Ik zet mij in voor de Wmo-raad Wijchen om de volgende reden: In mei 1977 werd onze dochter Carlien geboren met het Downsyndroom. Vanaf het moment, dat ze naar Stijntje Buijs ging heb ik me ingezet in allerlei besturen van de organisaties waar onze dochter mee te maken kreeg. Momenteel woont ze in het Thomashuis  Druten en werkt ze in het Toverbaltheater in Beneden Leeuwen. Vóór 2015 was ik lid van de  CIGW, cliëntenraad Integraal gehandicapten beleid namens het belangennetwerk KansPlus. Ik maakte deel uit van de werkgroep WMO. Op 1 jan. 2015 werd de werkgroep WMO opgeheven en solliciteerde ik voor een plaats in de Wmo-raad Wijchen, in oprichting.

E-mail: g.wesseling@wmoraadwijchen.nl
^ Naar bovenIk ben Katja Jamin, 67 jaar. Inmiddels alweer ruim 2 jaar met pensioen. Tot de verkiezingen van 2014 was ik fractievoorzitter van de Gemeenteraad van Wijchen voor de PvdA. Ik vind het leuk om mee te denken met het door de gemeente (nog niet) ingezette beleid. Ik kijk daar graag kritisch naar en wil een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkelingen, die nu gaande zijn.

Zorg leveren is niet iets wat gemeenten gewend zijn. Naast mijn raadslidmaatschap ben ik altijd werkzaam geweest in zorg en welzijn, in diverse functies en op diverse werkterreinen. Gezien mijn werkverleden en mijn leeftijd zal ik mij in de Wmo-raad Wijchen vooral bezighouden met het beleid dat senioren raakt.

E-mail: k.jamin@wmoraadwijchen.nl
^ Naar bovenMijn naam is Thea van Vlijmen en ik woon sinds meer dan 25 jaar met veel plezier in Wijchen. Ik ben tot augustus 2014 werkzaam geweest als Jeugdbeschermer/Jeugdzorgwerker bij Bureau Jeugdzorg Nijmegen, en heb daarnaast nog meerdere neventaken vervuld binnen de (Jeugd)hulpverlening.

Ik voel mij betrokken bij Wijchen en zijn inwoners en ik wil graag mijn ervaring en tijd inzetten binnen de Wmo-raad. Sinds januari 2015 heeft de gemeente er veel nieuwe taken binnen de WMO bij gekregen en zijn de Jeugdzorg en passend onderwijs nieuwe gemeentetaken geworden.

Deze veranderingen en nieuwe taken vragen veel van zowel de gemeente als de burgers. Ik vind het een uitdaging om het proces van de kanteling in denken over zorg en participatie van burgers mee vorm te geven.

E-mail: t.van.vlijmen@wmoraadwijchen.nl

^ Naar boven


Mijn naam is Rudy de Kruijf, ik ben getrouwd en woon in Nederasselt aan de grens met de gemeente Wijchen. Onlangs heb ik Abraham mogen zien.

Na mijn studie Informatica aan de TU in Eindhoven, heb ik de priesteropleiding in Den Bosch doorlopen. In 1998 ben ik in de Sint-Jan in Den Bosch tot priester gewijd. Na enige jaren als pastoor in Aarle-Rixtel te hebben gewerkt ben ik in tot 2003 pastoor-teamleider benoemd van de toenmalige Hoeksteenparochie in Wijchen. Ik heb hier 9 mooie jaren gehad en leiding mogen geven aan het fusieproces, wat geleid heeft tot oprichting van parochie  de Twaalf Apostelen.

Na een korte bezinningsperiode in België heb ik mijn levenskeuze moeten bijstellen. Ik heb gekozen voor het gezinsleven en mocht vier jaar geleden ook nog vader worden. Ik werk op dit moment als manager bij Dichterbij in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Mijn betrokkenheid op de kwetsbare medemens is in al die jaren gebleven. Ik ben dan ook blij dat ik als lid van de WMO-raad hun belang kan dienen.

E-mail: r.de.kruijf@wmoraadwijchen.nl 

^Naar Boven


 Mijn naam is Hans Gunsing. Ik ben getrouwd en heb drie dochters en inmiddels 6 kleinkinderen.
In 1994 ben ik met mijn gezin in Wijchen komen wonen en sinds 8 jaar wonen wij met veel plezier in het mooie Bergharen. Ik heb met veel enthousiasme en grote betrokkenheid in het onderwijs gewerkt. In mijn loopbaan heb ik o.a. 8 jaar in het speciale onderwijs gewerkt en bijna 30 jaar als directeur van twee basisscholen in IJsselstein en in  gemeente Mill en Sint Hubert. In deze jaren heb ik veel contacten gehad met Jeugdzorg, het samenwerkingsverband en maatschappelijke instellingen. Nu ik met pensioen ben gegaan wil ik me graag inzetten binnen de WMO-raad van Wijchen. De maatschappelijke ontwikkelingen en de verantwoordelijkheden die gemeentes op hun bord hebben liggen, gaan ons allemaal aan. Een inspanning voor het welzijn van de jeugd, onze ouderen, de verenigingen en de werkgelegenheid, voelt als een uitdaging om aan bij te kunnen dragen

E-mail: h.gunsing@wmoraadwijchen.nl

^Naar Boven